Hopp til innholdet

Per-Erling Movik

 

(Lokal forankring i Trondhjems kajakklubb (TKK) med oppgaver som tur-, aktivitets- og kursleder, samt er del av lederteamet i Grønlandspadlegruppen)

Jeg er en entusiastisk havpadler med en forkjærlighet for tradisjonelle grønlandsteknikker.

For meg er padling og lek i kajakken en livsstil med mange fasetter. Kystfriluftsliv i kajakk gir en unik nærhet til naturen og livet langs kysten, enten man er på dagstur eller loffer langs kysten med telt og primus. Lite kan vel måle seg med følelsen av å ha havet ved ens fingerspisser, samt dyreliv og fasinerende natur- og kulturlandskap et padletak unna. Tiden står nærmest stille når jeg sitter der i kajakken, mens havets rytme forsterker den meditative roen naturopplevelsene gir.

Padling er også en sosial arena for nye bekjentskap og deling av opplevelser og kunnskap. Det gir riktignok en egen ro å være alene på tur, men gode padleopplevelser kan deles og tryggheten ved å være i en gruppe muliggjør turopplevelser du bare kan drømme om som alenepadler. Det er i samspillet med andre at jeg har utviklet meg som padler, fått innblikk i kunnskapstradisjoner og kunnet ta del i andres opplevelser og læring.

Og ikke minst er padling lek og moro. Mestring og padleglede henger tett sammen, og jo mer jeg leker jo tryggere er jeg i kajakken. Leken gjør at jeg blir mer ett med kajakken og trives i vannet enten sjøsprøyten står rundt meg i bølge- og brottlek, eller grenser flyttes gjennom balanse- og rullelek.

Som entusiaster flest vil jeg gjerne dele mine erfaringer og padleglede med deg.