Hopp til innholdet

Organisere minnekort

Når jeg er ute og padler har jeg med meg minst 2 kamera. Og etter en helgetur ender jeg som oftest opp med minst 2 fulle minnekort, tidligere har jeg lagret minnekortene i en vanntett boks sammen med annen elektronikk jeg ikke vil utsette for vann og fukt. Med den ulempen at jeg ikke vet hvilket kort som var i hvilket kamera og hvilket kort som inneholder hvilken dag. Følte igrunn at jeg sjelden hadde kontroll på hva de forskjellige brikkene inneholdt.

 

For en liten stund siden kom jeg over en vanntett boks med plass til 12 minnekort, denne har vist seg være utmerket til formålet.

Jeg legger minnekortene som er med på tur i rekkefølge fra øverst til nederst, jeg sorterer i tillegg slik at partall går i systemkamera og oddetall i GoPro. Dronen får plass på andre siden i boksen. Når et kort er brukt legger jeg det tilbake på samme plass men snur det slik at jeg ser at det er brukt. Da har jeg hele tiden kontroll på kortene og de ligger trygt og tørt.

En enkel løsning som gjør hverdagen som hobbyfotograf mye enklere, i tillegg har jeg vet jeg hele tiden hvor minnekortene mine ligger når jeg er hjemme.

En annen fordel med dette er at jeg oftere bytter minnekort i enhetene jeg har med meg og derfor er sikrere på at jeg får med meg bilder og video hjem, det verste som kan skje er om kameraet eller dronen forsvinner på havets bunn full av bilder jeg ikke kan erstatte. Bytter jeg kort ofte er risikoen for å miste bildene mindre. Utstyr kan erstattes, det bildet jeg tok akkurat i det rette øyeblikket er unikt.

Jeg tar gjerne imot deres beste tips!

Padlehilsen fra Lars i padletur.