Hopp til innholdet

Bård Hofstad

Jeg er en ivrig havpadler som trives best langt til havs.  

Gjennom oppveksten i Vikna i Nord-Trøndelag tilbragte jeg utallige timer i småbåt mellom kommunens 6000 øyer, holmer og skjær. Dette utgjør en mye større skjærgård enn for eksempel Vega-øyene, og gir god trening i navigasjon på vannet. Etter mine første padletak høsten 2014 lurte jeg som mange andre på hvorfor jeg ikke hadde startet tidligere med havpadling.

Det norske padleforbundets kursstige for padlere er et fantastisk bra tilbud. Mulighetene padlestigen skaper har gitt meg lyst til å gi noe tilbake, og jeg har hatt stor glede av å være aktiv som kursholder og turleder på mange lavterskelturer og turer for nybegynnere. Jeg arrangerer også gjerne navigasjonskurs, helst med aktiv trening i kajakken. Kombinert med et veldig godt padlemiljø i Trondhjems kajakklubb har jeg fått muligheten til padleopplevelser jeg ellers aldri ville fått.

Bygging av mestringsfølelse gjennom oppsøkende «dritværspadling» i en trygg gruppe kan gi meg euforisk padleglede. Det beste med padling er likevel lange overnattingsturer med gode venner. Etter mange gode timer i kajakken er det lite som slår samværet rundt middagen under åpen himmel eller tarp, eller den første morgenkaffen i teltåpningen. Dette er opplevelser jeg gjerne vil bidra til at andre også kan få.

Jeg har nylig vært gjennom en sykdomsperiode, og må derfor selv tilbake til ny opptrening. Mine padle-opplevelser fremover vil nok ikke føles mindre sterke enn tidligere. Ikke utsett det du har tenkt å prøve, plutselig kan det komme noe i veien.