Hopp til innholdet

Om oss

PER-ERLING MOVIK

Lokal forankring i Trondhjems kajakklubb (TKK) med oppgaver som tur-, aktivitets- og kursleder

Jeg er en entusiastisk havpadler med en forkjærlighet for tradisjonelle grønlandsteknikker.

For meg er padling og lek i kajakken en livsstil med mange fasetter. Kystfriluftsliv i kajakk gir en unik nærhet til naturen og livet langs kysten, enten man er på dagstur eller loffer langs kysten med telt og primus. Lite kan vel måle seg med følelsen av å ha havet ved ens fingerspisser, samt dyreliv og fasinerende natur- og kulturlandskap et padletak unna. Tiden står nærmest stille når jeg sitter der i kajakken, mens havets rytme forsterker den meditative roen naturopplevelsene gir.

Padling er også en sosial arena for nye bekjentskap og deling av opplevelser og kunnskap. Det gir riktignok en egen ro å være alene på tur, men gode padleopplevelser kan deles og tryggheten ved å være i en gruppe muliggjør turopplevelser du bare kan drømme om som alenepadler. Det er i samspillet med andre at jeg har utviklet meg som padler, fått innblikk i kunnskapstradisjoner og kunnet ta del i andres opplevelser og læring.

Og ikke minst er padling lek og moro. Mestring og padleglede henger tett sammen, og jo mer jeg leker jo tryggere er jeg i kajakken. Leken gjør at jeg blir mer ett med kajakken og trives i vannet enten sjøsprøyten står rundt meg i bølge- og brottlek, eller grenser flyttes gjennom balanse- og rullelek.

Som entusiaster flest vil jeg gjerne dele mine erfaringer og padleglede med deg.

LARS KRISTIAN MØRK MIDTSAND

Padler i Trondhjems Kajakklubb (TKK).

Jeg møtte opp i Valsøyfjord med avtale om å kjøpe en brukt kurskajakk i 2009. Dette var starten på mange timer med glede på fjorden og utallige timer med trening i kajakken.

Etter mange år som mosjonspadler og ensom viking på fjordene rundt Nordmøre fant jeg i 2015 TKK.  Jeg har i dette miljøet fått utforsket mulighetene padling kan gi, alt fra stille gliding på flatt vann til leking i dynamisk sjø. Jeg er over gjennomsnittet interessert i utstyr og synes det er moro og teste forskjellig utstyr.  Fra de mest unødvendige dippedutter til utstyr som jeg nå anser som nødvendig.

De siste årene har jeg vært aktiv som aktivitetsleder, både som sikkerhet på tur og som instruktør på kurs. Jeg setter stor pris på  å overføre padleglede og turglede til nye padlere!

For meg er den perfekte padletur hver gang jeg er ute, det er alltid noe nytt og se eller noe nytt å øve på. En god surf, et bra bilde, utstyr som fungerer som forventer eller rett og slett gode samtaler med gode venner.

Jeg håper Padletur kan spre litt kunnskap, inspirasjon eller rett og slett bare gi deg lyst til å prøve kajakk.

Padlehilsen fra Lars